KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Rodzice

W związku z ogłoszonym stanem epidemii i wprowadzeniem przez Rząd nowych zasad bezpieczeństwa, co spowodowało, że dzieci nie uczęszczają do szkół, a tym samym nie korzystają z zaplanowanych posiłków w szkole, Ośrodek Pomocy Społecznej Dzielnicy Ursynów m.st. Warszawy uprzejmie informuje, iż istniej...

DRODZY UCZNIOWIE! MAZOWIECKA POLICJA APELUJE:W związku z sytuacją występowania koronawirusa w Polsce rząd wprowadził nowe, ostrzejsze zasady bezpieczeństwa publicznego, w tym kolejne ograniczenia w przemieszczaniu się!Od 1 kwietnia do odwołania, osoby które nie ukończyły 18. roku życia nie mogą wyjść z domu be...

Szanowni Państwozapraszamy do zapoznania się z listem Prezydenta m. st. Warszawy p. Rafała Trzaskowskiego.pobierz załącznik: ListInformacje przekazała p. dyr. Małgorzata Antonowiczna stronie opublikowała Agata Ziemek...

Szanowni Państwodzisiaj wychowawcy powinni przesłać na maila w librusie adresy mailowe uczniów założone w domenie sp340.pl. Należy zalogować się i zmienić hasło. Poniżej zamieszczam krótką instrukcję, zalogowania się i zmiany hasła do konta w domenie sp340.plpobierz załącznik: InstrukcjaInformacje przy...

Szanowni Państwo,na stronie Kuratorium Oświaty znajduje się Poradnik dla szkół na temat jak organizować zdalne nauczanie.Poniżej zamieszczamy link:https://www.kuratorium.waw.pl/pl/informacje/aktualnosci/14623,Ksztalcenie-na-odleglosc-poradnik-dla-szkol.htmlInformacje przygotowała p. dyr. Małgorzata Anton...