KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Uczniowie

1000 powodów by czytać

Nasza szkoła bierze udział w tegorocznej edycji konkursu „1000 powodów by czytać” organizowanym przez Empik.Co należy zrobić aby pomóc naszej szkole wygrać? Wystarczy codziennie od 24 października do 28 listopada zagłosować na naszą szkołę. Wchodzimy na str www.empik.com/biblioteki wybieramy...

Wybory radnych do Młodzieżowej Rady Dzielnicy Ursynów

Nowy rok szkolny rozpoczęliśmy od organizacji wyborów radnych do MRDU. Ze względu na wielkość naszej szkoły aż troje uczniów z klas VII – VIII miało szansę na otrzymanie mandatów.Pomimo wysiłków z naszej strony, swoje kandydatury zgłosiło zaledwie dwoje uczni&oacu...

Spotkanie Samorządu Uczniowskiego z Radą Rodziców

13 września o godzinie 17:30 Samorząd Uczniowski spotkał się z Radą Rodziców. Byli obecni wszyscy przedstawiciele Rady Rodziców,Samorządu Uczniowskiego oraz nasze opiekunki.Wspólnie poruszyliśmy następujące tematy:BUDŻET PARTYCYPACYJNY (Obywatelski) – podjęliśmy decyzję, że zos...

Uczennice, Uczniowiena stronie Mazowieckiego Samorządowego Centrum Doskonalenia Nauczycieli zamieszczone zostały projekty programów merytorycznych konkursów przedmiotowych dla uczniów szkół podstawowych na rok szkolny 2019/2020.Zapraszamy do zapoznania się z nimi: Projekty program&o...