KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Uczniowie


 DZIENNIK ELEKTRONICZNY


Warszawa, 26 czerwca 2020 r.

Drodzy Uczniowie klas ósmych!
Dzisiaj jest dzień zakończenia roku szkolnego i ostatni dzień Waszej nauki w Szkole Podstawowej nr 340. 

Zaczynacie kolejny etap swojego życia, każdy z Was wybiera własną drogę, nową szkołę. 

Przez długi czas zgłębialiście pod naszym czujnym okiem tajemnice literatury, matematyki, geografii, historii i wielu innych dziedzin wiedzy. Życzę Wam, aby dzięki zdobytym wiadomościom i umiejętnościom świat był dla Was przyjazny i zrozumiały. Pokazywaliśmy Wam, jak ważne są wartości takie jak: szacunek, tolerancja, prawda czy odpowiedzialność. Niech będą one drogowskazem w dalszym życiu, jak też słowa Jana Pawła II Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest; nie przez to, co ma, lecz przez to, czym dzieli się z innymi.

Gratuluję Wam sukcesów w nauce i osiągnięć w sporcie. Dziękuję za reprezentowanie naszej szkoły podczas konkursów i zawodów sportowych oraz za włączanie się w działalność wolontariatu – za pomaganie innym. Niech omijają Was troski i smutki, a zawsze towarzyszy radość i przyjaźń. 

Drodzy Uczniowie, życzę, aby doświadczenia zdobyte w czasie edukacji w naszej szkole dodały Wam odwagi, wiary w siebie i pomogły dotrzeć do wyznaczonego celu.

Drodzy Uczniowie,
już jutro zaczynają się wakacje.

Po kilku miesiącach nauki zdalnej, ograniczonego kontaktu z koleżankami i kolegami rozpoczyna się czas zabawy i odpoczynku.

W tym roku mamy niecodzienną sytuację. Epidemia zmieniła wszystko i, niestety, również zakończenie roku szkolnego wygląda zupełnie inaczej niż w latach poprzednich. Ale jestem pełna nadziei, że we wrześniu spotkamy się wszyscy w naszej szkole.

Teraz jednak należy się Wam odpoczynek przed kolejnym rokiem nauki. Życzę udanych wakacji, niezapomnianych wrażeń oraz szczęśliwego powrotu do szkoły. Odpoczywajcie bezpiecznie i radośnie. 

Szanowni Rodzice, Nauczyciele, Pracownicy administracji i obsługi,
serdecznie dziękuję za współpracę, partnerstwo i zaangażowanie oraz życzliwość.

Mimo trudnej sytuacji epidemiologicznej i trudności, które się z nią wiążą, życzę Wam wypoczynku i spokoju podczas wakacyjnych urlopów oraz pomyślności w realizacji życiowych planów i marzeń. Życzę słonecznej pogody, dużo radości, prawdziwie zasłużonego odpoczynku. Wszystkiego dobrego!

Małgorzata Antonowicz

Szanowni Uczniowie klas 8,w załączonym pliku znajdują się odpowiedzi na pytania dotyczące rekrutacji, m.in.:1.  Pod jakim adresem dostępny jest elektroniczny system rekrutacji do szkół ponadpodstawowych?2.  Co zrobić, jeśli kandydat zapomni hasło?3.  Gdzie jest dostępna oferta szkół pona...

Zapraszamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi rekrutacji do szkół ponadpodstawowych na rok. szk. 2020/2021pobierz załącznik: Pismo przewodniepobierz załącznik: Harmonogram działań Ucznia szkoły podstawowejpobierz załącznik: Harmonogram dla szkół podstawowychInformacje przygotowała p. dyr. Małg...

Zapraszamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi egzaminów ósmoklasistypobierz załącznik: Harmonogram egzaminów przygotowany przez MENInformacje przygotowała p. dyr. Małgorzata Antonowiczna stronie opublikowała Agata Ziemek...

Wobec utrzymującej się wysokiej liczby zachorowań wywołanych rozprzestrzenianiem się wirusa COVID-19 przepisami rozporządzenia z dnia 11 marca 2020 r. w sprawie czasowego ograniczenia funkcjonowania jednostek systemu oświaty w związku z zapobieganiem, przeciwdziałaniem i zwalczaniem COVID-19 Minister Edukacji Narodowej...